Ik ben Inge, getrouwd met Ignas, en we hebben samen 2 kinderen. Onze oudste  heeft de diagnose Autisme (Asperger) gekregen.

Na een carrière in de zakelijke dienstverlening, en een burnout in 2018, werd ik door het leven gedwongen mijzelf onder ogen te komen. Hier begon mijn reis naar binnen, en ben ik erachter gekomen waar ik echt energie van krijg: werken met mensen met Autisme. En eerlijk, het was een lange reis met pieken en dalen.

Nadat mijn zoon de diagnose had gekregen, ben ik me gaan verdiepen in Autisme. Er was na de diagnose weinig hulp. Wel een diagnose, maar geen handvaten, wat eigenlijk de hulpvraag was. We moesten alles zelf uitzoeken. Hoe meer ik las, des te meer ik het begreep en ook een aantal dingen herkende in mijzelf en in mijn familie. Er waren tegelijkertijd ook veel frustraties; het valt echt niet mee als je kind niet doet wat de opvoedingsboekjes voorschrijven, en je regelmatig scheef wordt aangekeken op het schoolplein, en je echt niet weet wat je dan wel moet doen.

Maar op een gegeven moment was er acceptatie, en dan zie je de mooie unieke eigenschappen die ook bij Autisme horen. Gevoeligheid, puurheid, oprechtheid, eigenzinnigheid, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Met alles wat ik al had geleerd door het lezen van vele boeken, kijken van films hebben we zelf mooie tools bedacht, zoals structuren voor in huis, en nog veel belangrijker: Open minded zijn, nieuwsgierig luisteren, en de "waarom" zoeken achter de actie of gebrek aan actie. Uitdagend blijft het.

En dit gun ik iedereen met (kenmerken van) autisme: iemand die oprecht naar jou luistert, die jou echt wilt zien en je kan helpen meer inzicht te krijgen in jouw eigen autisme (iedereen is anders!), met jouw dagelijkse structuur thuis of op je werk, of met het verbeteren van gesprekken en relaties. Deze persoon kan ik voor jou zijn.

Ik ben opleidingen gaan doen om me om te scholen: Holistisch coachen, Coach Practitioner en uiteindelijk de specialisatie Autisme Coach jaaropleiding. Daarnaast werk ik bij Autismepunt in Eindhoven als Autisme Coach (Jobcoach /Re-integratie)  en ben ik vrijwilliger voor de NVA in Den Bosch.

Wil jij weten wat ik voor jou zou kunnen betekenen? Hoe ik jou persoonlijk verder zou kunnen helpen met jouw unieke hulpvragen? Kijk onder "Autisme Coaching" of neem vandaag nog vrijblijvend contact met me op via onderstaande button:

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb