De kracht van Autisme - Vera Helleman

De kracht van Autisme is een boek dat een nieuwe en positieve visie geeft over autisme. De auteur ziet autisme niet als een stoornis, maar als een constitutie die zich als stoornis kan ontwikkelen, maar evengoed als kracht kan ontplooien. Er is veel herkenningen dankbaarheid getoond voor deze visie in de autisme gemeenschap. In dit boek verdeelt Vera Helleman de typische gedragskenmerken van autisme onder in 3 de fundamentele pijlers van voelen, zijn en denken.

De kracht van autisme, Vera Helleman | 9789492073068 | Boeken | bol.com

 

Autisme en het voorspellende brein - Peter Vermeulen

Je hoort vaak van een verstoorde prikkelverwerking in autisme, maar wat als zou blijken dat het brein helemaal geen prikkels verwerkt? We leren kinderen met autisme emoties koppelen aan gelaatsuitdrukkingen, maar wat als we eigenlijk geen emoties aflezen van het menselijk gelaat? Wat als het begrijpen van menselijk gedrag vooral een kwestie is van onbewust voorspellen van wat mensen gaan doen? Hebben sociale vaardigheidstrainingen dan wel zin voor kinderen, jongeren en volwassenen met autisme? Recent onderzoek toont aan dat het klassieke beeld van hoe het brein werkt, met de computermetafoor van input, processing en output, niet echt klopt. Een brein dat informatie over de wereld bij elkaar puzzelt om dan te reageren heeft geen enkele overlevingskans in een wereld die volatiel, onzeker, complex en meerduidig is. Het menselijke brein voorspelt de wereld snel en onbewust, en houdt rekening met context. In dit boek onderzoekt Peter Vermeulen wat dit nieuwe inzicht betekent voor autisme. De ontdekking van het voorspellende brein werpt niet alleen een nieuw licht op autisme, het leidt ook tot de conclusie dat enkele van de gangbare interventies in autisme dringend herzien moeten worden. Peter Vermeulen is klinisch pedagoog en een internationale autoriteit op het vlak van autisme. Hij geeft wereldwijd lezingen en trainingen. Hij is auteur van meer dan 15 boeken over autisme, vertaald in meerdere talen.

Autisme en het voorspellende brein | 9789463372848 | Peter Vermeulen | Boeken | bol.com

 

Zondagskind, alsof opgroeien nog niet lastig genoeg is - Judith Visser

Een pure en overdonderende roman over opgroeien met autisme.  Jasmijn Vink praat niet. Wel met haar hond. En met Elvis. Die zeggen namelijk niets terug en dat is fijn. Hoe kan het dat anderen wel weten hoe ze zich moeten gedragen? Dat mensen zich kunnen afsluiten voor alle prikkels, die ervoor zorgen dat haar hoofd implodeert? Zondagskind neemt de lezer mee in de belevingswereld van iemand met Asperger. Met vallen en opkrabbelen leert Jasmijn hoe ze zich in sociale situaties staande kan houden. 

Zondagskind, Judith Visser | 9789402702569 | Boeken | bol.com

 

Meer rust minder stress - Marja Boxhoorn

Mannen en vrouwen met Autisme worstelen dagelijks met stress. Ze weten vaak niet waar ze stress aan kunnen herkennen, wat de oorzaken zijn en wat ze kunnen doen om meer rust te ervaren. Dit boek, Meer rust en minder stress bij Autisme, biedt een praktisch stappenplan. In 7 stappen leer je waar stress vandaan komt, hoe je stress-signalen kunt herkennen en wat je zelf kunt doen om beter met stress om te gaan. Daarnaast worden er ideeën en mogelijkheden geboden om meer rust te creëren in het dagelijkse leven. Aan de hand van praktische oefeningen en opdrachten kun je zelf aan de slag om datgene wat je gelezen heb meteen in praktijk toe te passen. 

Meer rust en minder stress bij autisme, Marja Boxhoorn | 9789079729951 | Boeken | bol.com

 

Heb je het boek van Marja gelezen en wil je hier meer van weten? Wil je de handvaten toegepast hebben op jouw eigen unieke situatie? Bij Marja Boxhoorn heb ik de AutismeCoach jaaropleiding gevolgd, ik kan je hierbij goed helpen! Neem contact met me op via onderstaande button, dan kunnen we samen kijken wat ik voor jou kan betekenen:

Maak jouw eigen website met JouwWeb