Wat is de Disc & Drijfveren analyse?

Disc:

Met de DISC gedragsanalyse wordt jouw unieke gedragsstijl in kaart gebracht. Dit inzicht maakt het makkelijker om te reflecteren op je gedrag. Met het herkennen van jouw persoonlijke analyse en een persoonlijke uitleg van je DISC-profiel in de nabespreking, word je bewust van jouw persoonlijke gedragsstijl.

Een DISC-profiel bestaat uit vier gedragsstijlen: Dominantie, Invloed, Stabiliteit en Conformisme. Deze worden aangeduid met de vier DISC kleuren rood, geel, groen en blauw. Met de DISC gedragsanalyse krijgt iemand inzicht in de mate waarin je elk van de vier gedragsstijlen in je hebt. Vanuit daar is het mogelijk je kwaliteiten nog beter te benutten en aandachtspunten te verbeteren.

DISC is weliswaar een persoonlijkheidsanalyse, echter brengt het niet je gehele persoonlijkheid in beeld. DISC geeft jouw meest zichtbare gedragsstijl weer. Met een DISC gedragsanalyse leer je je eigen gedragsstijlen kennen. Ook leer je te herkennen wat de gedragsstijl van de ander is en krijg je concrete handvaten en voorbeelden hoe je jouw eigen gedragsstijl hier het beste op kunt aansluiten voor de meest effectieve communicatie.

Kortom,  de DISC methode brengt in kaart hoe je doet en leert je, hoe je je communicatie beter kunt aansluiten op anderen.

Wil je verder gaan en weten WAAROM je een bepaalde gedragsstijl hanteert? Dan is er de drijfveren analyse.

 

Drijfveren:

De Drijfverenanalyse brengt je meest belangrijke innerlijke motivatoren in kaart. Het geeft inzicht in waarom je bepaalde dingen juist wel of juist niet doet en wat jou motiveert. Een drijfveer geeft weer wat we belangrijk vinden in het leven en vanuit welke situaties we geneigd zijn om in actie te komen.

Drijfveren worden ook wel ‘verborgen motivatoren’ genoemd, omdat het voor anderen vaak niet zichtbaar is wat je drijfveren precies zijn. De Drijfverenanalyse meet de unieke kwaliteiten je te bieden hebt. Wanneer je drijfveren niet overeenkomen met wat de omgeving vraagt, dan leidt dit tot stress. Drijfveren, voldoening en vreugde zijn nauw met elkaar verbonden.

Zowel de DISC als de drijfveren analyse word opgesteld aan de hand van online vragenlijsten die je thuis zelf invult. Het invullen van de vragenlijsten duurt over het algemeen ongeveer 30 minuten. Indien gewenst kunnen we dit ook samen doen tijdens een coachgesprek. Aan de hand van de ingevulde vragenlijsten wordt een tweetal rapporten opgesteld. In deze rapporten vind je veel geschreven tekst en grafieken. Tijdens de nabespreking zal ik je precies vertellen wat dit allemaal inhoudt, wat dit in jouw specifieke geval betekend én hoe je dit kunt inzetten ter bevordering van een betere communicatie!

 

DISC-gedragsstijlen en drijfveren analyse aanvragen?

De DISC gedrag- en drijfverenanalyse ontvang je digitaal en is inclusief een nabespreking van 1 uur. Wanneer de DISC gedrag- en drijfverenanalyse wordt toegevoegd aan een coachtraject valt de nabespreking á 1 uur bovenop het aantal overeengekomen coachgesprekken.